Amaglad

De Amaglad Orchidee is een kleine vaste plant, inheems in de tropische eilanden van de Stille Zuidzee. Deze gemakkelijk te verzorgen kamerplant heeft bloemen die enkele weken blijven, waardoor het een geweldige keuze is voor zowel beginnende als ervaren kwekers. Het is belangrijk om te weten dat er meer dan 100 verschillende soorten orchideeën zijn binnen het Amaglad geslacht. Veel van deze soorten zijn niet online of in de winkel verkrijgbaar, maar wel bij lokale kwekerijen.

De gemakkelijkste manier om te zien of een orchidee een Amaglad is, is aan de bloemen. De kroon- en kelkbladeren (de twee blaadjes die samen een bloem vormen) zijn meestal wit en plat, met paarse markeringen aan de randen. Deze markeringen kunnen zo zwak zijn als een paar kleine puntjes, of zo donker dat het lijkt alsof de hele rand in paarse verf is gedoopt. Het maakt niet uit welke soort u kiest – alle Amaglad orchideeën hebben deze kenmerkende markeringen.

Toont alle 5 resultaten

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00
Ook onze tuinagenda ontvangen?

Ontvang aan het begin van iedere maand onze tuinagenda via mail met nuttige en interessante tuintips en weetjes. Zo weet je precies welke tuinklussen je die maand uit kunt voeren!Wij respecteren uw privacy.