Biologisch en effectief fruitvliegen bestrijden

Bijna iedereen heeft 's zomers last van vervelende fruitvliegjes. Veel mensen denken dat de aanwezigheid van fruitvliegjes te maken heeft met onvoldoende schoonmaken, maar dat is maar een deel van de oplossing.

Foto header: Drosophila.jpg: Muhammad Mahdi Karimderivative work: Diliff, GFDL 1.2, via Wikimedia Commons. Photo has not been adjusted

Fruitvliegjes hebben een korte levenscyclus (30 - 50 dagen), maar vermenigvuldigen zich razendsnel door de verschillende voedselbronnen die ze hiervoor kunnen gebruiken. Vanwege de naam denkt men dat de fruitvlieg alleen door fruit wordt aangetrokken, maar er zijn veel meer notoire aantrekkers van fruitvliegjes zoals gebruikte theezakjes, koffiedik,  etensresten op borden en bestek in de vaatwasser, vruchtensappen, wijn, bier, verwelkte bloemen, oude groenten etc.

In de horeca zijn fruitvliegjes meestal te vinden in de buurt van de biertap; ze zijn namelijk dol op alcohol!

Wat is de ideale broedplaats?

Om zich voort te planten zoekt de fruitvlieg het liefst een wat donkerder plekje op met fermenterend fruit in een vochtige omgeving. Dit is meestal de vuilnisbak in huishoudens en restaurants, maar ook de afvoer van biertappen, lege flesjes en sapmachines zijn populair.

fruit_fly_ninja_afmeting

Fruitvliegjes planten zich meestal niet voort in de fruitschaal, omdat het fruit daar te vers is voor de larven. Ze willen graag zachter fermenterend fruit met meer suikers. Fruitvliegjes zoeken altijd naar een broedplaats. Vandaar dat de plaatsing een fruitvliegval op de vuilnisbak zo ideaal is. Bijna alle tips die we op internet lezen gaan over zelfgebrouwde mengsels die we in een bakje, schaaltje of flesje moeten gieten. Al dan niet met veel knutselwerk.

Fruitvliegjes biologisch bestrijden

Wij hebben onlangs een klein biologisch fruitvliegvalletje ontdekt waarmee je fruitvliegjes bestrijden. En het handige is dat je hem overal kunt plakken waar nodig. Fruit Fly Ninja is een Nederlands bedrijf en verkopen hun product zelfs tot in Amerika en Australië. En ze voldoen aan de strenge hygiëne eisen voor de horeca.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties