Aloe Vera plant

Beschrijving

De Aloe Vera plant, Aloë Vera (Aloe Barbadensis) is een vetplant. Hij heeft een kenmerkend uiterlijk met vlezige bladeren, korte stengels en bloemen die in trossen groeien. Aloë vera is een succulente plant met lange, vlezige bladeren. Aloë vera groeit in droge klimaten en komt oorspronkelijk uit Afrika, maar wordt ook gekweekt in Azië en verschillende tropische gebieden. De gel van de bladeren bevat polysacchariden die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Hierdoor heeft Aloë Vera de reputatie pijn te verminderen en de genezing van wonden, brandwonden en andere huidaandoeningen te versnellen.

Verzorging Aloe Vera plant

Een aloë vera plant kan gemakkelijk groeien als hij voldoende water krijgt. Een zonnige vensterbank is het beste voor zo'n plant. U moet de plant altijd een beetje vochtig houden en het water moet na het water geven volledig uit de pot worden afgevoerd. De meststoffen die aan de aarde worden toegevoegd, mogen alleen organisch en niet-chemisch zijn. De bladeren van de plant moeten regelmatig worden gesnoeid omdat ze zeer snel rotten, vooral als ze lange tijd nat worden gehouden.

Aloe Vera plant
De aloë vera plant wordt al eeuwenlang gebruikt in natuurlijke producten vanwege zijn ongelooflijke helende eigenschappen. Het is een effectieve behandeling voor vele huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem. De gel binnenin het blad zou ontstekingen verminderen en bevat een grote hoeveelheid antioxidanten.

Soorten Aloe Vera planten

Aloë Vera is een groot geslacht van ongeveer 400 soorten tropische vetplanten. De meest voorkomende en bekendste daarvan is Aloë vera, of "echte aloë". Aloë wordt al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt en is vandaag een van de populairste kruidengeneesmiddelen ter wereld.

ZynesFlora - Aloë Vera Kamerplant

★★★★★
32,99
Bol.com
as of 15 juli 2023 20:21

Kenmerken

Hoogte 55 cm
Volgroeide hoogte 40 cm
Afmetingen Afmeting: 14 x 14 x 55 cm
Plantnaam Aloe
Type plant Kamerplant - Vetplant
Standplaats Zon
Luchtzuiverend Ja
Giftig Nee (voor huisdieren)
Waterbehoefte Weinig
Onderhoud Weinig
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Ja
Bloeiend Nee

De welbekende Aloë Vera komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Deze succulent/vetplant wordt wereldwijd geroemd vanwege zijn vitamines en mineralen die een helende werking hebben. Deze vetplant is makkelijk toepasbaar bij verschillende soorten en kleuren interieur en is zeer makkelijk te...

Gezondheid & Aloe Vera

Aloë Vera is een van de meest nuttige planten. Ze wordt al duizenden jaren gebruikt voor haar helende kracht. De Aloë Vera plant is een vetplant die ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft, waardoor hij uitstekend geschikt is voor huidverzorging.

De behandeling van brandwonden met Aloë Vera gel is waarschijnlijk een van de bekendste toepassingen van deze stof. Het helpt de pijn te verminderen, infecties te voorkomen en zelfs de regeneratie van beschadigde weefselcellen te bevorderen. Over de toonbank verkrijgbare crèmes met aloë vera worden vaak voor dit doel gebruikt, maar het is het beste om de verse gel te gebruiken als dat mogelijk is.

Een ander veel voorkomend gebruik is voor zonnebrand of andere vormen van huidbeschadiging veroorzaakt door blootstelling aan ultraviolette straling. Het gebruik van een product met aloë vera kan helpen de pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en het herstel van dergelijke schade te versnellen. Veel mensen gebruiken het als een natuurlijke remedie voor de behandeling van zweertjes, psoriasis, artritis en eczeem.

Andere minder gebruikelijke toepassingen zijn hulp bij spijsverteringsproblemen (zoals het prikkelbare darm syndroom) en huidaandoeningen zoals psoriasis. Maar voordat je begint met het smeren van Aloë Vera op je huid voor psoriasis, vraag dan eerst aan je dermatoloog of het veilig voor je is om dit te doen en hoeveel je zou moeten gebruiken.

Standplaats Aloe Vera plant

Aloë Vera is een vetplant, wat betekent dat hij dikke, vlezige bladeren heeft en niet veel water nodig heeft. Hij groeit het best op een zonnige plek. De grond moet goed gedraineerd en licht zijn. Aloë Vera is gevoelig voor kou. Daarom mag de plant niet worden blootgesteld aan vorst of vriestemperaturen. De bladeren van de Aloë Vera hebben een speciale gel, die wordt verkregen door insnijdingen in hun dikke huid. Deze substantie wordt gebruikt voor medicinale doeleinden, bijvoorbeeld bij zonnebrand, maar ook om wonden, brandwonden, uitslag en insectenbeten te verzachten.

Problemen en ziekten

De meest voorkomende problemen met de Aloë Vera hebben te maken met de hoeveelheid water die de plant krijgt. Gelukkig zijn de problemen die de plant kan hebben gemakkelijk te zien aan de bladeren. Als er rode vlekken aan de uiteinden van de bladeren te zien zijn, mag je de plant wat meer water geven. Als de bladeren gaan hangen en beginnen af te vallen, heb je je Aloë Vera te veel water gegeven. Als er gele vlekken op het blad zitten, krijgt de plant te veel zon; verplaats de plant dan zo dat hij minder direct zonlicht krijgt. Zorg voor voldoende vocht in de grond en je Aloë Vera zal het goed doen in je huis of tuin

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

Disclaimer

De informatie op (website) is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om uzelf in te lezen. De inhoud is dan ook niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies bij klachten of ter voorkoming daarvan. Het gebruik van informatie op de website en eventuele beslissingen die u op basis van die informatie neemt, zijn uw eigen verantwoordelijkheid. Huisentuinmagazine, noch een of meer andere bedrijven waarvan Huisentuinmagazine deel uitmaakt, aanvaarden enige aansprakelijkheid voor eventuele schade of gevolgen voortvloeiend uit de verstrekte informatie. Gebruik geen planten als medicijn, consumeer niet zomaar planten en ga bij klachten altijd naar een huisarts.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties