9 tips voor een hondvriendelijke tuin

Je wilt natuurlijk dat je hond zich ook fijn voelt in je tuin. Als je een hond hebt, dan moet je hier bij het aanleggen van de tuin rekening mee houden. Niet alleen zorg je er op deze manier voor dat je hond zich in de tuin kan vermaken, ook zorg je ervoor dat je je hond niet de hele tijd in de gaten hoeft te houden. Ben jij van plan om je tuin opnieuw aan te leggen of wil je je huidige tuin simpelweg wat beter afstemmen op de behoeften van je hond? In dit artikel geven we je 9 tips voor een hondvriendelijke tuin!

Zorg voor duidelijke te onderscheiden paden

Honden vinden het lopen over verharde paden doorgaans erg fijn. Je kunt hier tijdens het indelen van je tuin rekening mee houden door meerdere paden door je tuin te laten lopen. Dit voorkomt ook meteen dat je hond over de plantenbedden gaat lopen. Je kunt beter geen gravelpaden aanleggen, want je hond kan denken dat de kleine steentjes eetbaar zijn. Daarnaast nodigen gravelpaden ook uit om te graven.

Zorg voor voldoende graafplekken

Voor honden is graafgedrag heel natuurlijk. Als je niet wilt dat je hond op willekeurige plekken in je plantenbedden gaat graven, dan kun je het best zelf voor een aantal graafplekken in je tuin zorgen. Een graafplek bestaat idealiter uit losse, zachte grond. Je kunt de graafplekken het best in de hoeken van de tuin maken, zodat je de plekken goed kunt afrasteren. Door de graafplekken af te rasteren voorkom je dat het grond door je tuin vliegt.

hondvriendelijke tuin

Zorg voor voldoende open ruimte

Voor honden is het belangrijk om lekker te kunnen rennen in de tuin. Een hele volgebouwde tuin vindt een hond daarom maar niets. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende open ruimte in je tuin hebt. Een klein grasveldje is vaak al voldoende voor je hond. Ben je bang dat de hond je gazonnetje verpest? Je kunt er dan ook voor kiezen om kunstgras te plaatsen. Bijkomend voordeel is dat je dat ook het gras niet meer hoeft te maaien!

Zorg voor voldoende buitenspeeltjes

Net als wanneer de hond binnen is, wilt die ook als die naar buiten mag graag spelen. Zorg er daarom voor dat je voldoende buitenspeeltjes voor de hond hebt. Als je hond zich met de hondenspeelgoed vermaakt, is de kans ook een stuk lager dat het graven in je plantenbedden een aantrekkelijke optie lijkt. Honden kunnen zich met de meest eenvoudige speeltjes vermaken, dus een tennisbal en wat trekspeeltjes is in principe voldoende.

Chuckit! Ultra Bal - S - 5 cm - 2-pack

★★★★★
13,76
Bol.com
as of 11 november 2023 15:10

Gebruik alleen hondvriendelijke onkruidverdelger

Als je een hond hebt, dan moet er bij het gebruik van onkruidverdelger goed op letten of het giftig is voor dieren. Gebruik in ieder geval nooit onkruidverdelgers die slecht kunnen zijn voor je huisdier. Er zijn enorm veel biologische alternatieven voor chemische onkruidverdelgers.

Giftige planten vermijden

Het is helaas niet altijd te voorkomen dat de hond aan je planten gaat zitten. Aangezien sommige planten giftig kunnen zijn voor je huisdier, is het belangrijk om hier bij het uitkiezen van de planten goed op te letten. Dit geldt overigens niet alleen voor buitenplanten, want ook sommige kamerplanten kunnen giftig zijn voor je hond.

Zorg voor voldoende beschutte plekken

Hoewel je hond de zomerse temperaturen waarschijnlijk heerlijk vindt, kan het voor dieren schadelijk zijn om lang in de volle zon te zitten. Zorg er daarom voor dat je hond voldoende beschutte plekken heeft in je tuin. Om deze plekken wat aantrekkelijker te maken voor je hond, kun je op de schaduwplekken bijvoorbeeld een lekker kussen leggen.

Zorg voor een waterbak

Zeker als de temperaturen toenemen, is het belangrijk dat je hond voldoende drinkt. Zorg er daarom voor dat er altijd een bakje met vers, gekoeld water klaarstaat. Je kunt de waterbak het best op een beschutte plek plaatsen, bijvoorbeeld op de plek waar je ook een kussen hebt neergelegd. Je hond zal je dankbaar zijn!

Sluit je tuin goed af

Voor honden is het een uitdaging om uit je tuin te ontsnappen. Het is daarom belang om alle kieren en gaten in je tuin goed af te sluiten. Let er bijvoorbeeld voor dat je hond niet onder de schutting door kan kruipen. Natuurlijk is je hond constant op ontdekkingstocht in je tuin, dus de kans is groot dat hij zelfs het kleinste gaatje weet te vinden. Je kunt gaten en kieren prima afsluiten met gaas.0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties