7 verschillende soorten planten met paarse bloemen

Paarse bloemen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin of plantencollectie. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook vaak een aangename geur en bieden soms zelfs voedsel of medicinale eigenschappen. In dit artikel zullen we het hebben over tien verschillende soorten planten met paarse bloemen die zeker de moeite waard zijn om te overwegen voor jouw tuin.

  • Bijenorchidee (Ophrys apifera) - deze prachtige orchidee is een favoriet onder bijen en andere insecten dankzij de unieke bloemen die eruit zien als honingbijen. De bloemen zijn paars van kleur en hebben een aangename geur.
  • Lavendel (Lavandula angustifolia) - lavendel is een klassieke tuinplant met paarse bloemen. De bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook een kalmerende geur die goed is voor de geest en het lichaam.
  • Anjer (Dianthus caryophyllus) - anjers zijn kleine, stervormige bloemen die vaak paars van kleur zijn. Ze zijn een populaire keuze voor tuinieren en versieren van huizen en tuinen, dankzij hun aantrekkelijke uiterlijk en heerlijke geur.
  • Salie (Salvia officinalis) - salie is een veelzijdige kruidachtige plant die vaak wordt gebruikt in de keuken. De paarse bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bieden ook medicinale en culinaire voordelen.
  • IJzerhard (Verbena officinalis) - ijzerhard is een populaire tuinplant met paarse bloemen die een aangename geur hebben. De plant is ook medicinaal en wordt vaak gebruikt om kalmerende thee te maken.
  • Rozen (Rosa spp.) - rozen zijn misschien wel de meest iconische bloemen van allemaal, en er zijn veel verschillende soorten met paarse bloemen beschikbaar. Van donkerpaarse rozen tot lichtere lavendelkleuren, er is voor ieder wat wils.
  • Monnikskap (Aconitum napellus) - ook wel bekend als wolfskers, monnikskap is een giftige plant met paarse bloemen. Hoewel het giftig is, wordt het soms gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn medicinale eigenschappen.

Kortom, als je op zoek bent naar planten met paarse bloemen voor jouw tuin, dan zijn deze 7 soorten zeker een goede keuze. Ze zijn mooi om naar te kijken, hebben vaak een aangename geur en bieden soms zelfs extra voordelen. Probeer ze uit en geniet van de kleur en het aangename aroma van paarse bloemen in jouw tuin.

planten met paarse bloemen
Dianthus caryophyllus, ook wel bekend als de anjer, is een kleine plant met stervormige bloemen. De bloemen zijn meestal paars van kleur, hoewel ze ook rood, roze, wit of geel kunnen zijn. Anjers zijn een populaire keuze voor tuinieren en versieren van huizen en tuinen vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en heerlijke geur. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en is een lid van de carnavalfamilie. Anjers zijn eenjarig, wat betekent dat ze maar één seizoen bloeien voordat ze doodgaan, maar ze zaaien zich gemakkelijk zelf uit, wat ervoor zorgt dat ze blijven terugkeren in tuinen.
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties