6 redenen waarom een tuinhuis in je achtertuin ideaal is!

Het schuurtje is bij de meeste Nederlandse woningen vaak niet al te groot. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een tuinhuisje in hun achtertuin te (laten) plaatsen. Hoewel tuinhuisjes oorspronkelijk vaak enkel werden gebruikt voor het opslaan van (tuin)gereedschap en het opslaan van het tuinmeubilair gedurende de wintermaanden, dienen ze tegenwoordig tal van andere doelen. Benieuwd waarvoor je een tuinhuisje allemaal kunt gebruiken? In dit artikel geven we je handige tips!

1. Een tuinhuisje voor extra (overdekte) opbergruimte

Een reden voor het plaatsen van een tuinhuisje in je achtertuin is het creëren van meer (overdekte) opbergruimte. Natuurlijk wil je graag het tuinmeubilair en mogelijk zelfs de planten beschermen tegen de regen en kou in de winterperiode. De meeste schuurtjes zijn lang niet groot genoeg om er alles in op te kunnen slaan. Ook voor het creëren van extra overdekte opbergruimte is een tuinhuisje in je achtertuin dus ideaal!

2. Een tuinhuisje als speelhuisje voor de kinderen

Als het schuurtje bij jouw huis groot genoeg is om al je spullen in te op te slaan, dan kun je ook een tuinhuisje met een ander doel in je tuin plaatsen. Zo kun je een tuinhuisje bijvoorbeeld inrichten als speelhuisje voor de kinderen. Zo hebben de kinderen ook een heerlijke plek in de tuin waar ze veilig en ongestoord hun gang kunnen gaan.

3. Een tuinhuisje als gastenverblijf

Heb je in je huis geen kamer meer over om in te richten als gastenverblijf? Dan kun je er ook voor kiezen om een tuinhuisje in je tuin te plaatsen en deze in te richten als gastenverblijf. Ook als je huis niet al te groot is, kun je op deze manier toch gasten ontvangen. In principe kun je relatief eenvoudig voor elektriciteit, een waterleiding en een afvoer naar het tuinhuisje zorgen, waardoor het je gasten qua faciliteiten aan niets ontbreekt.

4. Een tuinhuisje als hobbyplek of werkplaats

Vraagt jouw hobby om heel wat ruimte? In dat geval kun je ervoor kiezen om het tuinhuisje in te richten als hobbyplek of werkplaats. Op deze manier kun je ook in de koude wintermaanden verder met je hobby, zonder dat je hier ruimte voor moet maken in je huis.

5. Een tuinhuisje als werk- of studeerkamer

Wil je thuis ongestoord kunnen werken of studeren? Met een gezin is het vaak dusdanig druk in huis, dan je jezelf niet zo goed kunt concentreren. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een tuinhuisje als werk- of studeerkamer in te richten. In principe vraagt een werk- of studeerkamer om weinig ruimte, dus het formaat van een goedkoop tuinhuisje is vaak perfect voor dit doel!

6. Een tuinhuisje als plek om te relaxen

Heb je thuis geen fijne plek om even helemaal tot rust te komen? Dan kun je het tuinhuisje ook inrichten als plek om te relaxen. Plaats bijvoorbeeld heerlijke loungebanken of loungestoelen in het tuinhuisje, zodat je na een lange dag werken of studeren lekker tot rust kunt komen. Natuurlijk is het wel belangrijk om ook in het tuinhuisje de nodige faciliteiten tot je beschikking te hebben. Het is relatief eenvoudig om het tuinhuisje ook van elektriciteit, stromend water en een afvoer te voorzien. Vervolgens kun je bijvoorbeeld ook zaken als een koelkast, televisie of kachel in het schuurtje plaatsen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties