6 planten die luchtvochtigheid verhogen in je huis

Heb je voortdurend last van droge lucht in je huis? Dan zijn er verschillende manieren op dit op te lossen. Eén van de makkelijkste manieren om de luchtvochtigheid in je huis omhoog te krijgen in door bepaalde (tropische) planten in je huis te plaatsen. Deze planten zorgen niet alleen voor een hogere luchtvochtigheid, maar ze verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit. Ben je benieuwd welke planten die luchtvochtigheid verhogen? In dit artikel hebben we een handig overzicht gemaakt van de 6 bekendste luchtvochtigheid verhogende planten!

Luchtvochtigheid verhogen met de goudpalm of areca palm

Niet alleen zorgen de indrukwekkende goudpalm en areca palm voor meer sfeer in je huis, ook kunnen deze tropische planten de luchtvochtigheid in je huis op een natuurlijk manier verhogen. De goudpalm en de areca palm verliezen per dag ongeveer een liter vocht. Het is daarom belangrijk om deze planten minimaal 3 keer per week flink wat water te geven. Het is in ieder geval van belang om ervoor te zorgen dat de aarde nooit droog komt te staan, want hier kunnen deze planten absoluut niet tegen. Besproei ook de bladeren bij voorkeur één keer per week met water, want daar worden deze planten blij van!

Goudpalm Areca Dypsis Lutescens

★★★★★
64,99
Bol.com
as of 26 januari 2024 08:36

Kenmerken

Hoogte 160 cm
Volgroeide hoogte 200 cm
Plantnaam Areca
Kleur Groen
Standplaats Half-schaduw
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Ja
Bloeiend Nee

Hoogte: 160 cm | Plaatsing: Half-schaduw | 1 stuk(s)

Luchtvochtigheid verhogen met de krulvaren

We hebben het al eerder gehad over varens in de tuin. Maar ook binnenshuis komen varens goed tot hun recht. Net als de goudpalm en de areca palm, is ook de krulvaren een tropische plant. Je kunt de krulvaren het best op een schaduwrijke plek zetten, want daar groeit deze plant in de natuur ook het best. Je kunt de krulvaren dus beter niet voor het raam zetten. Aangezien deze plant ook niet goed tegen hitte kan, is het aan te raden om de krulvaren op een ruime afstand van de verwarming te plaatsen. Aangezien de krulvaren net als de meeste andere tropische planten aardig wat water verliest, is het belangrijk om de plant zo’n 2 tot 3 keer per week water te geven. Geef per keer echter niet te veel water, want dit kan ervoor zorgen dat de wortels van de plant gaan rotten.

Kamerplant krulvaren Nephrolepis Vitale

16,50
Bol.com
as of 26 januari 2024 08:36

Kenmerken

Hoogte 25 cm
Volgroeide hoogte 30 cm
Plantnaam Nephrolepis
Kleur Geel
Standplaats Zon
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Ja
Bloeiend Nee

Hoogte: 25 cm | Ø 12 cm | Plaatsing: Zon | 1 stuk(s)

Luchtvochtigheid verhogen met de lepelplant

Hoewel de lepelplant vaak wordt aangeschaft vanwege de prachtige bloemen die aan de plant groeien, heeft deze plant nog een andere belangrijke functie. De lepelplant zorgt namelijk ook voor een hogere luchtvochtigheid in je huis, en hoort zeker thuis in ons rijtje planten die luchtvochtigheid verhogen. Aangezien ook de lepelplant een tropische plant is, kun je deze plant het best 2 tot 3 keer per week water geven. De lepelplant vindt het niet fijn om op de tocht te staan, dus zet de plant op een tochtvrije plek. Verder vraagt de lepelplant om vrij weinig onderhoud. Wel is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen.

Lepelplant | ZynesFlora - Spathiphyllum in Witte Sierpot

★★★★★
19,99
Bol.com
as of 26 januari 2024 08:36

Kenmerken

Hoogte 40 cm
Volgroeide hoogte 40 cm
Plantnaam Spathiphyllum
Kleur 1x Spathiphyllum in Witte Sierpot
Standplaats Schaduw
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Ja
Bloeiend Ja

Hoogte: 40 cm | Ø 12 cm | Plaatsing: Schaduw | 1 stuk(s)

Luchtvochtigheid verhogen met de aglaonema

Zoek je een stijlvolle plant die tevens de luchtvochtigheid in je huis kan verhogen? Dan is de aglaonema waarschijnlijk de perfecte plant voor jou. Je kunt deze plant het best op een schaduwrijke plek zetten, op een redelijke afstand van de verwarming. Om de aglaonema in goede gezondheid te houden, is het aan te raden om de plant één keer per week een flinke scheut water te geven. Door daarnaast eens in de zoveel tijd de bladeren te besproeien met water, zorg je ervoor dat de aglaonema zich helemaal thuis voelt in je huis!

Aglaonema Kamerplant - Homalomena Lemon Lime

45,95
Bol.com
as of 26 januari 2024 08:36

Kenmerken

Hoogte 40 cm
Volgroeide hoogte 80 cm
Plantnaam Aglaonema
Kleur Groen
Standplaats Half-schaduw
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Ja
Bloeiend Nee

Hoogte: 40 cm | Ø 18 cm | Plaatsing: Half-schaduw | 1 stuk(s)

Luchtvochtigheid verhogen met de graslelie

Zoek je een onderhoudsarme plant die voldoende capaciteit heeft om de luchtvochtigheid in je hele huis te verhogen? Dan kun je waarschijnlijk het best kiezen voor de graslelie. Deze plant hoort zeker thuis in het rijtje planten die luchtvochtigheid verhogen. Je hoeft deze plant maar één keer in de week een flinke scheut water te geven. Zet de graslelie bij voorkeur op een lichte plek, maar wel altijd zoveel mogelijk uit direct zonlicht. De graslelie is overigens enorm eenvoudig te stekken. Als je de luchtvochtigheid in meerdere ruimtes in je huis wilt verhogen, dan kun je dus eenvoudig zelf stekjes nemen van je graslelie!

Graslelie - Chlorophytum Vittatum - Sprietenplant - Hangplant - 40 cm

★★★★★
23,95
Bol.com
as of 26 januari 2024 08:36

Kenmerken

Hoogte 40 cm
Volgroeide hoogte 100 cm
Plantnaam Chlorophytum
Kleur Groen Wit
Standplaats Half-schaduw
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Ja
Bloeiend Ja

Hoogte: 40 cm | Plaatsing: Half-schaduw | 1 stuk(s)

Luchtvochtigheid verhogen met de chrysant

Als je het hebt over siervolle planten die luchtvochtigheid verhogen, dan is het zeker de chrysant zeker een echte aanrader. Hoewel de chrysant wel van wat licht houdt, kun je de plant het best op een plek zonder direct zonlicht plaatsen. De chrysant is een onderhoudsarme plant, één tot twee keer per week water geven is voor deze plant ruim voldoende.

Chrysant - Chrysabella Yin Yang - 4 Stuks

★★★★★
24,95
Bol.com
as of 26 januari 2024 08:36

Kenmerken

Hoogte 25 cm
Volgroeide hoogte 25 cm
Plantnaam Chrysanthemum
Kleur 4x Ying Yang Zwart/Wit
Standplaats Half-schaduw
Meerjarige plant Ja
Groenblijvend Ja

Hoogte: 25 cm | Ø 12 cm | Plaatsing: Half-schaduw | 4 stuk(s)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties