5 voorbeelden van hoge en lage winterharde siergrassen

Winterharde siergrassen zijn een geweldige manier om kleur en texturen toe te voegen aan uw tuin, zelfs tijdens de koudere maanden van het jaar. Deze soorten grassen zijn bestand tegen de strenge winterse omstandigheden en blijven prachtig groen, zelfs als de temperatuur onder het vriespunt daalt.

Er zijn verschillende soorten winterharde siergrassen die geschikt zijn voor verschillende tuinen. Een populaire keuze is bijvoorbeeld fonteingras, dat lange, golvende bladen heeft die bewegen in de wind en een rustgevende fontein-achtige uitstraling geven aan uw tuin. Andere populaire soorten zijn pluimgras en blauwe druifgras, die beide stevige, stevige stengels hebben en prachtige pluimen of bloemen produceren.

lage winterharde siergrassen
Paardenstaartgras (Stipa tenuissima) is een soort gras dat bekend staat om zijn lange, dunne bladeren die in pluimen groeien. De bladeren zijn vaak erg fijn en kunnen tot wel een meter lang worden. De planten hebben ook kleine bloemen die meestal een goudgele kleur hebben en die in pluimen groeien aan de top van de stengels.

Winterharde siergrassen zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Ze hebben een goede tolerantie voor droogte en kunnen zelfs groeien in lichtere, zanderige gronden. Ze hebben echter wel wat extra water nodig tijdens droge perioden om gezond te blijven.

De beste tijd om winterharde siergrassen te planten is in het vroege voorjaar, zodra de dreiging van de laatste vorst voorbij is. Zorg ervoor dat u de grond goed bewerkt en onkruid verwijdert voordat u het gras plant, zodat het gras voldoende ruimte heeft om te groeien en te floreren. Houd ook rekening met de groeihoogte van het gras en plaats het op een plek waar het niet te veel zonlicht of schaduw zal krijgen.

Hoge en lage siergrassen zijn twee verschillende soorten grassen die geschikt zijn voor verschillende tuinen. Hoge siergrassen geven een dramatische aanwezigheid aan het landschap en kunnen tot drie meter hoog worden. Lage siergrassen blijven laag bij de grond en zijn geschikt voor tuinen met weinig ruimte of voor het creëren van een informele, laagblijvende border. Beide soorten grassen zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg.

5 voorbeelden van hoge winterharde siergrassen

Met hun prachtige bloemen en bladeren kunnen hoge siergrassen een rustgevende en aantrekkelijke sfeer creëren in uw tuin.

  1. Chinees rietgras (Miscanthus sinensis): Dit gras heeft lange, golvende bladen en kan tot drie meter hoog worden. Het produceert ook prachtige pluimen van bloemen in de herfst en vroege winter. Het is bestand tegen de meeste grondsoorten en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  2. Vedergras (Stipa tenuissima): Dit gras heeft fijne, stijve bladen die tot anderhalve meter hoog kunnen worden. Het produceert ook prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  3. Pluimgras (Pennisetum): Dit gras heeft lange, stijve stengels en kan tot twee meter hoog worden. Het produceert prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  4. Roestgras (Sporobolus heterolepis): Dit gras heeft fijne, stijve bladen die tot anderhalve meter hoog kunnen worden. Het produceert prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  5. Blauwe druifgras (Festuca glauca): Dit gras heeft stijve, stevige bladen die tot anderhalve meter hoog kunnen worden. Het produceert prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
lage winterharde siergrassen
Op deze foto is Chinees rietgras te zien. Het gras heeft lange, golvende bladen en kan tot drie meter hoog worden. Het produceert ook prachtige pluimen van bloemen in de herfst en vroege winter. Het is bestand tegen de meeste grondsoorten en kan groeien in zowel zon als schaduw. De foto laat zien hoe dit gras een rustgevende en aantrekkelijke aanwezigheid kan geven aan een tuin.

lage winterharde siergrassen
Op deze foto is Pluimgras (Pennisetum) te zien. Het gras heeft lange, stijve stengels en kan tot twee meter hoog worden. Het produceert prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw. De foto laat zien hoe dit gras een dramatische aanwezigheid kan geven aan een tuin en hoe het kan helpen om het landschap te definiëren.


5 voorbeelden van lage winterharde siergrassen

Lage siergrassen zijn een goede optie voor tuinen met weinig ruimte, of voor het creëren van een informele, laagblijvende border. Hier zijn vijf voorbeelden van lage winterharde siergrassen die geschikt zijn voor een groot aantal tuinen:

  1. Fonteingras (Carex): Dit gras heeft lange, golvende bladen en blijft laag bij de grond, met een hoogte van ongeveer 15 centimeter. Het produceert ook prachtige pluimen van bloemen in de herfst en vroege winter. Het is bestand tegen de meeste grondsoorten en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  2. Lisdodde (Lysimachia nummularia): Dit gras heeft fijne, stijve bladen die laag bij de grond blijven, met een hoogte van ongeveer 10 centimeter. Het produceert ook prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  3. Vingergras (Deschampsia cespitosa): Dit gras heeft stijve, stevige bladen die laag bij de grond blijven, met een hoogte van ongeveer 20 centimeter. Het produceert prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  4. Egelschors (Carex oshimensis): Dit gras heeft fijne, stijve bladen die laag bij de grond blijven, met een hoogte van ongeveer 15 centimeter. Het produceert prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
  5. Duinviooltje (Armeria maritima): Dit gras heeft stijve, stevige bladen die laag bij de grond blijven, met een hoogte van ongeveer 10 centimeter. Het produceert prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw.
lage winterharde siergrassen
Het Fonteingras (Carex) is een soort van gras dat groeit in natte omgevingen, zoals moerassen en vochtige graslanden. Het heeft lange, dunne bladeren die uit de grond komen en die een groenachtige kleur hebben. De bladeren zijn vaak afgeplat en hebben een glanzende uitstraling. De planten hebben ook kleine, groene bloemen die vaak in pluimen groeien aan de uiteinden van de stengels.


lage winterharde siergrassen
Op deze foto is Lisdodde (Lysimachia nummularia) te zien. Dit gras heeft fijne, stijve bladen die laag bij de grond blijven, met een hoogte van ongeveer 10 centimeter. Het produceert ook prachtige pluimen van bloemen in de zomer en herfst. Het is bestand tegen droogte en kan groeien in zowel zon als schaduw. De foto laat zien hoe dit gras een mooie en informele aanwezigheid kan geven aan een tuin, bijvoorbeeld langs een pad of in een border.


Winterharde siergrassen een uitstekende manier om kleur en texturen toe te voegen aan een tuin tijdens de koudere maanden van het jaar. Deze soorten grassen zijn bestand tegen strenge winterse omstandigheden en blijven mooi groen, zelfs als de temperatuur onder het vriespunt daalt. Er zijn verschillende soorten winterharde siergrassen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke uitstraling en kenmerken.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties