5 handige tips voor het kopen van tuinstoelen

Het kopen van tuinstoelen is vaak vrij lastig. Enerzijds moet je natuurlijk weten wat voor soort tuinstoelen je comfortabel vindt, anderzijds is het belangrijk dat het uiterlijk van de tuinstoelen bij de rest van de tuin past. Zijn jouw tuinstoelen ook nodig aan vervanging toe en ben je van plan om op korte termijn nieuwe tuinstoelen te kopen? We hebben 5 handige tips voor je opgesteld waarmee het kopen van geschikte tuinstoelen een stuk gemakkelijker wordt!

Tip 1: Bepaal wie de tuinstoelen gaan gebruiken

Tijdens het zoeken naar passende tuinstoelen is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wie de tuinstoel het meest gaat gebruiken. Daar waar jongeren bijvoorbeeld graag in lounge tuinstoelen zitten, hebben heerlijke schommelstoelen wellicht de voorkeur van senioren. De meeste mensen kiezen ervoor om in de tuin in ieder geval een grote tuintafel te zetten met daaraan 4 tot 6 stevige dining tuinstoelen. Het voordeel van dining tuinstoelen is dat ze inklapbaar zijn. Ideaal natuurlijk om ruimte te besparen op het moment dat je de tuinstoelen niet gebruikt. Daarnaast kun je afhankelijk van je eigen wensen nog tal van andere soorten tuinstoelen in de tuin plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heerlijke loungestoelen, hangstoelen, schommelstoelen of barstoelen.

Tip 2: Bepaal het doel van de tuinstoelen

Ook is het belangrijk om het doel van de tuinstoelen te bepalen. Ga je de tuinstoelen voornamelijk gebruiken om aan te eten? Dan is een stevige dining tuinstoel waarschijnlijk het meest geschikt. Gebruik je de tuin voornamelijk om even lekker tot rust te komen? In dat geval past een lounge tuinstoel waarschijnlijk het best in je tuin. Natuurlijk is het logisch dat je de tuin voor meerdere doelen gebruikt. De meeste mensen kiezen er daarom voor om zowel een eetplek als een loungeplek in de tuin te creëren.

Tip 3: Bepaal de benodigde hoeveelheid tuinstoelen

Als je van plan bent om nieuwe tuinstoelen te kopen, dan is het natuurlijk wel handig om te weten hoeveel stoelen je precies nodig hebt. Om het benodigde aantal tuinstoelen te bepalen is het niet alleen belangrijk om naar je eigen gezinssamenstelling te kijken, maar ook rekening te houden met bezoek. Tenslotte wil je wel graag dat je in de zomermaanden in de tuin kunt zitten met je bezoek. Als je van plan bent om de tuinstoelen aan een tuintafel te plaatsen, dan is het belangrijk om te kijken hoeveel tuinstoelen er aan de tafel passen. Aan de meeste tuintafels kunnen 4 tuinstoelen staan, maar steeds meer mensen kiezen voor een grotere tuintafel waar tot wel 8 tuinstoelen aan kunnen worden geplaatst.

Tip 4: Combineren van stijlen mag!

Vind je het lastig om een keuze te maken uit de talloze verschillende stijlvolle tuinstoelen in de winkel? Geen probleem, want tegenwoordig is het een heuse trend om verschillende soorten tuinstoelen met elkaar te combineren. Zelfs als je de tuinstoelen aan één tuintafel wilt plaatsen, is het geen enkel probleem om lekker te combineren! Je kunt bijvoorbeeld prima afwisselen met de kleur, het model en de materiaalsoort.

Tip 5: Kies voor bijpassende accessoires

Extra accessoires maken een tuinstoel niet alleen mooier, maar vaak ook een heel stuk comfortabel. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een dining tuinstoel of een lounge tuinstoel bijpassende tuinstoelkussens aan te schaffen. Ook hierbij is het prima om lekker af te wisselen en tal van verschillende stijlen met elkaar te combineren!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties