Siegrassen geven in het najaar een prachtige kleur aan uw tuin, maar ook in andere jaargetijden geven ze een prachtig effect. Vaak worden siegrassen gebruikt rondom vijvers, of in japanse tuinen. Siergrassen zijn prima geschikt als bodembedekker waarbij ze eventueel onkruid verdringen. Ook hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig. Daarom vandaag, 20 voorbeelden van een tuin met siergrassen! En mocht je nog meer inspiratie nodig hebben, onze top 10 siergrassen met foto en omschrijving vind je hier.

Bestel eenvoudig en snel boeken over siergras

Lange tijd waren siergrassen onbekend en zelfs onbemind.
Voor vele mensen waren het saaie, onaantrekkelijke planten die ervoor zorgden dat hun tuin in een mum van tijd verwilderde. Maar dat is gelukkig verleden tijd: vandaag de dag krijgen siergrassen in steeds meer tuinen een vaste plaats. En terecht. Deze elegante planten vol beweging bieden een enorme variatie aan afmetingen, vormen en kleuren, waardoor iedere tuin een heel eigen karakter krijgt. Bovendien zijn siergrassen meestal heel sterk en vragen ze maar weinig onderhoud. Voor iedereen die siergrassen in zijn tuin heeft of wil planten, is dit boek een onmisbare bron. Aan de hand van verschillende voorbeeldtuinen ziet u op welke manier u met siergrassen vorm kunt geven aan uw tuin. Verder krijgt u ook tips voor de aankoop en leest u waar u op moet letten bij het planten, onderhouden en vermeerderen van siergrassen. En ten slotte vindt u in het tweede deel van dit boek een uitvoerige beschrijving van de mooiste en de beste soorten voor uw tuin.

Koop bij bol.com

Een sfeervolle tuin met siergrassen en varens.
Bij het grote publiek worden grassen en varens nog vaak niet als volwaardige tuinplanten beschouwd. Ten onrechte, want de grassenfamilie is ongelooflijk rijk aan variëteiten en de verschillende soorten bieden zo´n diversiteit aan groeiwijzen, hoogte en kleur, dat ze in vrijwel elke tuin een plaatsje vinden. Zowel bij grassen als bij varens staan de sierwaarde van het blad en de vorm op de voorgrond. Men kan ze gebruiken als solitaire planten, als hoge of lage haagplanten, als bodembedekkers of als verrijking voor borders met vaste planten en struiken. In dit boek worden de mooiste grassen, varens en bamboesoorten aan u voorgesteld. Voor elke soort en variëteit worden de beste standplaats en bodemgesteldheid besproken en krijgt u een gedetailleerde beschrijving van het blad en de bloeiwijze. U leert ook alles over het planten, verzorgen, snoeien en vermeerderen van de planten en hoe u ze in de winter het beste beschermt.

Koop bij bol.com

Siergrassen zijn de nieuwe tuinplanten

Siergrassen zijn gewoonweg niet meer weg te denken in onze tuinen. Grassenspecialist Tinneke Provoost en groenjournalist Laurence Machiels zochten de allermooiste en gemakkelijkste siergrassen voor tuin en terras. Met prachtige voorbeelden en inspirerende tuinen toont tuinfotografe Veronique De Walsche hoe mooi en ongecompliceerd siergrassen kunnen zijn. Dit boek helpt je stap voor stap het mooiste siergras uitkiezen, hoe je het plant en verzorgt, en hoe je er tientallen jaren plezier aan beleeft. Met talrijke praktische no-nonsense tips, recht uit de praktijk.

Koop bij bol.com

8
Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Paul
Gast
Paul

Welke soort siergras zie je op foto 8? Die zoek ik, echter kan geen naam vinden. Bij voorbaat dank.

van rompaey martine
Gast
van rompaey martine

welk gras is het op foto 12. Dank bij voorbaat

Alie
Gast
Alie

Pennisetum soort. lampenpoeters

Marcel
Gast
Marcel

Zijn er doorlevende grassen? (…die ‘s winters niet afsterven?)

Nancy van den dooren
Gast
Nancy van den dooren

Welk soort siergras is het op foto 3, 6 en 9 aub?

verhoeven
Gast
verhoeven

foto 4 in de bak
de rode/groene gras en het lange gras
graag lengte
zijn het grassen die recht op blijven en niet gaan hangen
wat zijn de namen
en zijn het blijvende winter grassen
hoor graag van u
yvonne

evelien De Smet
Gast
evelien De Smet

Graag het soort gras op foto 3, 11 en 12.

zijn deze winterhard?

Sandra
Gast
Sandra

Wat is het soort gras op foto 3.