10 redenen om voor kunstgras te kiezen 

Een lelijk gazon is een bron van irritatie. Je kunt niet stoppen met kijken naar die ene kale plek waar maar een paar sprietjes staan; een doorn in je oog. Je hebt er zoveel tijd en energie in gestoken maar toch, het resultaat valt tegen. Je bent het zat, maar heel je tuin betegelen vind je een te drastische maatregel. In dat geval is het is hoog tijd voor je om kunstgras te overwegen als oplossing!

Allereerst iets over de prijs van kunststgras

Het aanleggen van kwalitatief kunstgras is duurder dan graszoden aanlegen, maar de kosten in tijd, energie en geld verdien je driedubbel terug. Tegenwoordig gaat kunstgras tot wel 15 jaar mee en kunstgrassoorten voor een siertuin zijn nauwelijks meer van echt te onderscheiden. Je kunt er lekker met je blote voeten op lopen en hetzelfde vrije gevoel ervaren als met echt gras!

Ben je een tuinierder maar lukt het je na vele uurtjes werk geen mooi gazon te krijgen? Of heb je simpelweg e weinig tijd voor het onderhouden van je gazon? Lees dan onderstaand een aantal weetjes over kunstgras, inclusief de voordelen en tips voor het onderhoud.

1) Geen onkruid en mollen meer

Met kunstgras heb je geen last meer van onkruid omdat er onder het kunstgras een drukverdelend doek wordt gelegd. Het kan zijn dat er zaden die in het gras waaien ontkiemen in het instrooizand. Deze zaden kunnen nauwelijks wortelen en trek je er zo weer uit of ze verdrogen met het warme weer. Mollen blijven ook weg door de afwezigheid van wortels en wormen.

2) Makkelijk in onderhoud

Ook kunstgras moet onderhouden worden; maar gelukkig niet zo intensief als echt gras. Het beste is als je het gras regelmatig bezemt; hierdoor blijven de sprieten mooi rechtop staan en verwijder je takjes, blaadjes en zaadjes. Het is ook aan te raden het gras een paar keer paar jaar met wat kwartszand in te strooien en/of een onderhoudsbeurt te laten geven.

3) Voortaan is het gras bij jou altijd groener

Kunstgras is bestand tegen UV-stralen waardoor het niet verkleurt. Het gras is bij jou dus het hele jaar groen en dat blijft nog jaren zo door het duurzame karakter!

4) Je huisdier mag best eens een ongelukje hebben

Natuurlijk mag je huisdier niet plassen in de tuin, maar mocht het een keer gebeuren dan hoef je niet te vrezen voor lelijke stinkende gele plekken. Het kunstgras verkleurt niet en je kunt er een emmer water over gieten of de regen spoelt het schoon. Als het een grote boodschap is, dan kun je het gewoon met een poepzakje verwijderen en vervolgens ook met water gemakkelijk schoonspoelen.

5) Brandplekken zijn zo gemaakt

Wanneer er – bijvoorbeeld tijdens een feestje of een BBQ – een brandplek ontstaat kan je dit gemakkelijk (laten) repareren. Je kunt er zelf met een staalborstel over heen gaan waardoor de brandplek minimaal zichtbaar is of een specialist laten komen.

6) Er ontstaan geen plassen op kunstgras

Er zitten gaatjes in de rug van kunstgras waardoor water altijd makkelijk wegstroomt. Plassen zijn dus verleden tijd.

7) Je kunt een zwembad(je) plaatsen

Met warme dagen wil je graag een zwembad(je) plaatsen voor jezelf of voor je kinderen. Met gewoon gras weet je dat je gazon wordt verpest. Maar met kunstgras kan je dit gewoon doen! Zodra je het bad weghaalt borstel je met de staalborstel vliegensvlug de sprieten weer recht.

8) Kunstgras: net echt!

Er zijn verschillende kunstgrassoorten voor de siertuin die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Ze hebben een langere graspool waardoor het zacht aanvoelt. Daarnaast heeft kunstgras voor siertuinen vaak meerdere kleuren die soms dwars door elkaar heen staan waardoor het er speels uit ziet.

9) Ideaal voor ( schone ) kinderen

Op kunstgras kunnen kinderen heerlijk spelen; het is zacht en schuurt niet waardoor ze zich niet snel zullen bezeren. Daarnaast is kunstgras ook een stuk schoner dan echt gras waardoor kinderen minder snel vuil worden en er dus minder gewassen hoeft te worden!

10) Milieuvriendelijk

Als het regent vindt er geen uitloog van gevaarlijke stoffen plaats: de bodem wordt dus niet verontreinigd. Daarnaast bespaar je drinkwater omdat je het kunstgras niet hoeft te besproeien. Over het algemeen wordt kunstgras gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Vraag bij je dealer na of het kunstgras voldoet aan de milieuveiligheidseisen.

Voor inspiratie omtrent kunstgras neem snel hier een kijkje voor de verschillende soorten kunstgras die er zijn of bekijk onderstaande foto's:

Kunstgras tuin
Kunstgras tuin
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties