10 planten met bloemen die het hele jaar bloeien

Als je je tuin gaat inrichten en bedenkt welke bloemen en planten in je tuin moeten komen te staan, zijn de beste keuzes de bloemen en planten die er het hele jaar door mooi uitzien en bestand zijn tegen zowel koude als warmere weersomstandigheden. Misschien lijkt dit een onmogelijke opgave, maar als je de tijd neemt om onderzoek te doen naar de beste planten die het hele jaar door groeien of bloemen die het hele jaar bloeien vind je enorm veel informatie. Of je keuze nu valt op grote struiken of mooie bloemen, vrijwel voor alles is een oplossing. Daarom vandaag, 10 planten waar je het hele jaar door plezier van hebt!

Amelanchier lamarckii - Krentenboompje

Een prachtige boom / struik voor een kleine tuin. De Amelanchier lamarckii (krentenboompje) draagt ​​in het voorjaar kleine, witte stervormige bloemen, gevolgd door zwarte bessen in de zomer en prachtige bladkleur in de herfst. Hij wordt uiteindelijk ongeveer 300 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.

bloemen die het hele jaar bloeien

Viburnum Opulus - Gelderse roos

De Viburnum Opulus is ook bekend als de 'Gelderse roos'. Hij heeft een cluster van kleine witte, soms roze, bloemen die zich in een bolachtige vorm vormen en bloemen die het hele jaar bloeien. De witte bloemen bloeien aan het einde van de lente en blijven de gehele zomer vergezeld van donkergroene bladeren. Naarmate de herfst nadert, worden de bladeren rood en worden de bollen vervangen door rode, blauwe of zwarte bessen, waardoor hij met een prachtige "look" de winter in gaat.

bloemen die het hele jaar bloeien

Bosbessen

Je denkt er niet snel aan, maar een perfecte keuze indien je lang wilt genieten. Bosbessen smaken niet alleen lekker, ze zien er ook het grootste deel van het jaar geweldig uit. In het late voorjaar worden de planten gesmoord in witte, klokvormige bloemen die het hele jaar bloeien, en worden ze bedekt met hun blauwe vruchten. De bladeren krijgen prachtige vurige tinten in de herfst en de plant heeft bloemen die het hele jaar bloeien.

bloemen die het hele jaar bloeien

De Hibiscus - altheastruik

De Hibiscus, of altheastruik is in wel meer dan 200 verschillende soorten verkrijgbaar. Allemaal in verschillende kleurencombinaties, vormen en grootten. De hibiscus staat erom bekend sterk genoeg te zijn om zowel koude als warme klimaten aan te kunnen, maar vereist wel een veel water om gezond te blijven. Daarnaast heeft hij het hele jaar door licht nodig. Hoewel hibiscusplanten het hele jaar door blijven bloeien, gaan hun grote, levendige bloemen slechts rond drie dagen mee. Hierna zal de bloem sluiten en afsterven. Maar niet getreurd, deze cyclus wordt vervolgens opnieuw gestart en gaat het hele jaar door!

bloemen die het hele jaar bloeien

Hydrangea quercifolia - Eikenblad hortensia

Hydrangea quercifolia (Eikenblad hortensia) heeft extreem langhoudende, kegelvormige bloemen welke bloeien van de zomer tot ver in de herfst. Dan veranderen ze van kleur (vaak van wit naar roze) naarmate het seizoen vordert. In het najaar veranderen de eikenvormige bladeren een bronzen, oranje en roodpaarse kleur waarna ze afvallen. In dit artikel lees je meer over hoe je een hortensia kunt snoeien.

bloemen die het hele jaar bloeien

Fruitbomen zoals appel een peer

Appelbomen en perenbomen zijn geweldige all-rounders in de tuin. Ze produceren prachtige bloemen in de lente, gevolgd door mooie vruchten in de zomer en veranderende bladkleuren in de herfst. Als je weinig ruimte hebt, kun je ze laten groeien als leibomen waaronder je vroege voorjaarsbollen zoals krokus of narcis plant. Meer over het onderhouden en snoeien van appelbomen lees je hier.

bloemen die het hele jaar bloeien

Phlox subulata - kruipende vlambloem

Kruipende phlox ontleent zijn naam aan zijn bloemachtige tapijtlook die over de grond kruipt of in je tuin naar beneden valt. De bloemen die het hele jaar bloeien hebben een stervormig uiterlijk in de kleuren roze, paars, wit of rood. Een veelheid van kleine bloemen die het hele jaar bloeien dicht opeengepakt creëren samen een betoverende blik alsof je door een sprookjesachtige tuin wandelt. Het is verstandig om de kruipende vlambloem in de vroege lentemaand te voeden met kunstmest om een mooie bloeiende plant te krijgen. Als je hem na de bloei terug snoeit verhoog je de kans op een tweede bloei.

bloemen die het hele jaar bloeien

Iberis sempervirens - Scheefbloem

De Iberis blijft het hele jaar door groen, en krijgt mooie witte bloemen vormen tijdens de lente en de zomer, dat zich in de herfst nog een herhaald. De bloemen creëren een wit dekenachtig uiterlijk, en als je goed kijkt zie je een clusters van gelaagde bloemblaadjes met een prachtig groen hart. De Iberis planten hebben een goed gedraineerde grond met veel licht nodig. In zeldzame gevallen krijgt de Iberis roze, paarse bloemen.

bloemen die het hele jaar bloeien

Amaryllis Royal Velvet

De amaryllis komt in veel verschillende variaties, maar de Amaryllis Royal Velvetis het meest opvallend. Met een robijnachtige kleur in de vorm van een lelie, bloeit de grote bloem aan het einde van grote afzonderlijke groene stelen. Amaryllis-planten bloeien in de loop van september en oktober, maar het hele jaar door in warmere klimaten. Helaas kan de Amaryllis Royal Velvet niet goed tegen extreem lage temperaturen, dus als het gaat vriezen wordt het aanbevolen om je plant binnen te overwinteren. Om dit eenvoudiger te maken, kunt je overwegen om deze bloem in een pot te planten in plaats van in de grond.

bloemen die het hele jaar bloeien

Malus x robusta - sierappel

Een sierappel, zoals Malus x robusta 'Red Sentinel' , past in zelfs de kleinste tuinen. In het voorjaar is de boom beladen met roze of witte bloesem, afhankelijk van de variëteit. In de zomer krijgt de boom prachtige kleine sierappels, en als afsluiter krijgen de bladeren in herfst een spectaculaire kleur.

bloemen die het hele jaar bloeien

Enkele veel gestelde vragen

Welke planten bloeien het hele jaar door?

Onderstaande planten bloeien het hele jaar door
Amaryllis, Azalea, Begonia, Bougainvillea, Camellia, Chrysant, Clematis, Armandii en 'Sweet Summer' variëteiten, Narcis, Daphne, bladverliezende soorten en de variëteit "Kasan Forsythia, alle soorten Gardenia, variëteit 'August Beauty' (herbloeit in de nazomer) Geraniums, zonale en klimop soorten (alleen potplanten) Gloxinia (Sinningia speciosa), alleen in pot (in het voorjaar herbloeiend uit knollen)

Welke vaste planten bloeien het langst?

Kattekruid, zoals Kattekruid 'Walker's Low', biedt lang bloeiende blauwe bloemen met een lang, onderhoudsarm seizoen.

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties