Top 10 meest gemaakte fouten bij verhuizen


Tijdens een verhuizing moet er van alles en nog wat gedaan worden en daarom is er ook zeker kans op het maken van fouten. Toch kan verhuizen echt ook heel leuk zijn. Om deze reden laten we je meestal dan ook weten hoe verhuizen moet. Deze keer waren we echter juist nieuwsgierig naar zaken die je absoluut niet moet doen. Aan een 6-tal verhuisbedrijven vroegen we naar de fouten die ze het vaakst zien tijdens hun werkzaamheden. Ideaal, want dan hoef jij deze fouten niet meer te maken. Neem ze goed in je op: De top 10 van fouten tijdens de verhuizing.

1. De spullen niet goed inpakken

Volgens ervaringsdeskundigen is niet goed verpakken van verhuisspullen de fout die het allermeest gemaakt wordt tijdens een verhuizing. Zo gebruikt men soms vuilniszakken of plastic tassen in plaats van dozen. Ook worden de dozen geregeld veel te zwaar gemaakt. Het is bijvoorbeeld niet handig om een grote doos vol te stouwen met boeken. Daarnaast is het van belang om dozen van eenzelfde formaat te gebruiken, omdat je dan veel beter kunt stapelen. Volgens verhuisbedrijf TPC Logistics verzamelen mensen al lang voor de verhuisdatum allerlei dozen en daar stoppen ze hun spullen in. Wanneer de verhuiswagen dan geladen moet worden, kom je dozen tegen van allerlei formaten en het inladen is dan echt een probleem. De dozen worden juist gebruikt als onderlaag voor stoelen en banken en dan moet het wel vlak zijn. We hebben trouwens 12 slimme inpaktips op een lijstje gezet, zodat je slim kunt pakken.

2. Te laat zijn met het omzetten van contracten

Met alleen je spullen van de ene woning naar de andere verhuizen, ben je er helaas nog niet als het gaat om een verhuizing. Ook administratief moet er van alles georganiseerd worden. In de meeste gevallen is er wel gas, water en licht aanwezig in een nieuwe woning, dus dat gaat meestal wel goed. Providers van internet, televisie en telefoon hebben echter vaak wel een aantal weken nodig om een verhuizing te regelen voor hun klanten. Geef een verhuizing dan ook zo'n twee maanden van tevoren door. Een goede tip van “De Student Verhuis Service”: Vraag om een overlapping, zodat er zeker genoeg tijd is om alles weer goed te kunnen gebruiken na de verhuizing.

3. Niet op tijd beginnen met pakken

Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat inpakken het meeste tijd kost tijdens het verhuizen, beginnen veel mensen hier toch te laat mee. Volgens een verhuizer van Pot Verhuizingen gaan heel wat mensen pas tijdens het inpakken overwegen welke spullen mee moeten en wat allemaal weg kan. Dit kan veel beter in een eerder stadium gedaan worden, zodat het inpakken zelf niet zoveel tijd hoeft te kosten. Hetzelfde zegt Verhuisbedrijf Waaijenberg: “Vaak moet op de verhuisdag zelf nog van alles worden ingepakt en dit veroorzaakt onnodig hogere kosten, veel stress en een slecht gevoel bij de klant.”

4. Onjuiste inschatting van de hoeveelheid werk

Het is echt van belang dat je de hoeveelheid werk van te voren goed doorgeeft aan de verhuizers, wanneer je een verhuisbedrijf bij de arm neemt. Als je, bijvoorbeeld door lijstjes op internet in te vullen, de hoeveelheid werk te hoog inschat, betaal je teveel. Het gebeurt aan de andere kant ook dat mensen het verhuisbedrijf alleen inschakelen voor een klein gedeelte van de verhuizing en dat er, door een verkeerde inschatting, toch nog te veel spullen overblijven. Hanzestad Verhuizers vertelt: “Vaak worden wij ingehuurd voor een gedeelte van de verhuizing, bijvoorbeeld alleen voor de echte zware meubels. Komen wij dan op de verhuisdag bij de klant, dan blijkt dat men graag wil dat er nog meer spullen worden meegenomen. Uiteraard willen wij dat regelen, maar dan wel tegen betaling. Bovendien weten wij dit graag tijdig, zodat wij onze planning hierop kunnen aanpassen.

5. Geen parkeerplaats

Uiteraard moet de verhuiswagen ergens dichtbij het huis kunnen staan tijdens een verhuizing. Helaas gebeurt het toch nog al eens dat dit, misschien door alle hectiek van de verhuizing, niet is geregeld. Volgens Jan Schut Verhuizingen zorgt dit voor extra vertraging en onnodige stress tijdens de verhuizing. Het is van belang dat er bij de oude woning zowel als bij de nieuwe woning genoeg ruimte is om te parkeren. Check ook even of beide woningen goed bereikbaar zijn en of er eventueel smalle straatjes zijn waar de verhuiswagen niet door kan. Er kan dan gekeken worden naar een alternatieve route.

6. Blokkeren van balkon of hijsbalk

Wanneer mensen niet op de begane grond wonen, is het vaak nodig dat er meubelstukken via het balkon of met de hulp van een hijsbalk omhoog en omlaag getakeld worden. In dat geval is het belangrijk dat de toegang tot het balkon niet verhinderd wordt door allerlei verhuisspullen. Ook de hijsbalk moet in het oude en nieuwe huis bereikbaar zijn voor de verhuizers. Student Verhuis Service zegt : “Het gebeurt wel eens dat we tijdens een verhuizing, net als vroeger, touw en blok moeten gebruiken. Dit omdat, door verschillende oorzaken, de hijsbalk niet gebruikt kan worden.

7. Verkeerd inladen van de verhuiswagen

Willen mensen zonder verhuisbedrijf verhuizen, dan is het echt essentieel om goed te weten hoe je een verhuiswagen inlaadt. Heb je wel een verhuisbedrijf bij de arm genomen, luister dan naar de instructies van de experts en ga niet zelf je eigen gang. Pot Verhuizingen geeft als tip : “Tijdens het laden van de verhuiswagen wordt een strakke volgorde gebruikt om zo veilig en doelgericht mogelijk te kunnen werken. We werken met een onderlaag en een bovenlaag. Als dit niet goed gebeurt, kan er schade optreden bij de verhuisspullen en dat is uiteraard niet gewenst.”

8. Niet ontwateren van de wasmachine

Een wasmachine dient van te voren goed klaargemaakt te worden voor het vervoer tijdens de verhuizing. Ook het ontwateren is echt een must, omdat er na gebruik altijd nog restwater in de machine is achtergebleven. Volgens Student Verhuis Service wordt dit nogal eens vergeten en als de machine dan wordt ontkoppelt, loopt hij helemaal leeg. Het gevolg hiervan is veel water op de grond. Het gebeurt ook wel dat het water er pas uitkomt als we onderweg zijn en dan hebben we een auto vol water.

9. Niet genoeg hulp ingeschakeld

Probeer er echt voor te zorgen dat je genoeg handen hebt om te helpen tijdens het verhuizen. Let er ook op of mensen echt geschikt zijn om te helpen. Verhuisbedrijf Waaijenberg merkt regelmatig dat het toch tegenvalt met de uiteindelijke hulp die beloofd was. Het is bijvoorbeeld niet echt praktisch om veel te verwachten van mensen die een eind boven de 70 zijn. Verhuizen is namelijk zwaar werk.

10. Een ingepakt koffiezetapparaat

Wat moet je tijdens verhuizen nu zonder koffie? Dat moet je echt niet willen, dus zorg ervoor dat het apparaat bij de hand is. Volgens De Kleine Verhuizer gebeurt het echt regelmatig dat het koffiezetapparaat is ingepakt en dat mensen tijdens de verhuisdag hard moeten ploeteren zonder de broodnodige caffeine.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties